Varkenskotelet met rapenstoemp

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en rapen en snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Kook de aardappelen en rapen samen gaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Doe dit weer bij de groenten, samen met de room en tijm. Plet tot een ruwe stoemp en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  • 2 Bak de koteletten in boter op een vrij hoog vuur. Kruid de koteletten met peper en zout en haal ze uit de pan wanneer ze net gaar zijn. Serveer met de stoemp en de bakjus van het vlees.
  • 3 Tip
  • 4 Wie het wat pittiger wil, kan een scheut azijn bij de stoemp doen. Azijn en rapen gaan zeer goed samen.

Varkenskotelet met rapenstoemp is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met pickles en puree van groene kool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel van aardappels met amandel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept