Eendenborstfilet met zoetzure saus

10
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak de eendenborsten in de olie lichtjes roze. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan, verwijder de vetlaag en droog het vlees af.
  • 2 Pel de sjalotten en hak ze fijn. Breng ze in een kom samen met het vlees en de versnipperde verse kruiden.
  • 3 Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker gesmolten is. Doe er de Balsamico azijn bij.
  • 4
  • 4Snijd de courgette middendoor en vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer de stukken courgettes en versnijd ze waaiervormig. Laat ze een 10-tal minuten in de saus marineren.
  • 5 Versnijd het vlees en schik het op een schotel. Leg er de stukjes courgettes waaiervormig rond. Nappeer met een weinig marinade. Versier verder met toefjes tuinkruiden en kerstomaatjes.
  • 6 Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
  • 7 Eet smakelijk.

Eendenborstfilet met zoetzure saus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept