1 Bak de eendenborsten in de olie lichtjes roze. Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan, verwijder de vetlaag en droog het vlees af.
2 Pel de sjalotten en hak ze fijn. Breng ze in een kom samen met het vlees en de versnipperde verse kruiden.
3 Smelt de boter in een pan, voeg de suiker toe en blijf roeren met een houten lepel tot de suiker gesmolten is. Doe er de Balsamico azijn bij.
4
4Snijd de courgette middendoor en vervolgens in stukken van ongeveer 3 cm. Blancheer de stukken courgettes en versnijd ze waaiervormig. Laat ze een 10-tal minuten in de saus marineren.
5 Versnijd het vlees en schik het op een schotel. Leg er de stukjes courgettes waaiervormig rond. Nappeer met een weinig marinade. Versier verder met toefjes tuinkruiden en kerstomaatjes.
6 Serveer met aardappelpuree of kroketjes.
7 Eet smakelijk.
Eendenborstfilet met zoetzure saus is een recept van Solo Open Kitchen