1 Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
2 Verhit in een steelpan 2 el solo en stoof hierin de ui, ongeveer 3 minuten.
3 Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 4 minuutjes mee, voeg eventueel nog wat boter toe.
4 Roer er de bloem door en laat even meebakken, om de bloemsmaak te verwijderen, voeg er nu al roerend beetje bij beetje de melk en wat water aan toe, blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Laat deze 5 minuten zachtjes koken, onder af en toe roeren.
5 Voeg de kaas en het citroensap toe en laat de kaas smelten, breng de saus op smaak met pezo.
6 Klop het ei los in een diep bord, kruid met pezo, doe het paneermeel in een ondiepe schaal, kruid het paneermeel ook met pezo.
7 Haal het vlees eerst door het ei en wentel het dan door het paneermeel.
8 Verhit in een koekenpan 3 el solo en bak het vlees goudbruin en gaar.
9 Verwarm intussen de grill van de oven op de hoogste stand.1
0 Verwarm al roerend de saus, leg het vlees in een ovenschaal en schenk de saus erover.1
1 Zet de schaal ongeveer 1 minuut onder de grill en laat de saus mooi kleuren. 1
2 Dien op met frietjes, of gebakken aardappeltjes en wat gemengde salade met partjes tomaat.
Varkenslapjes met champignon-kaassaus is een recept van Solo Open Kitchen