Zoek
Griekse gehaktballetjes
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes look
1 snee witbrood zonder korst
800 gr rundsgehakt
5 el olijfolie
1 1/2 tl gedroogde oregano
1 el versgehakte peterselie
1 citroen
Bereiding
1
Ui en knoflook pellen en snipperen. Wittebrood in water of melk weken.
2
Gehakt vermengen met ui, zout en peper, 2 eetlepels olijfolie, oregano en peterselie.
3
Wittebrood uitknijpen en door het gehakt mengen en afgedekt in de koelkast 30 minuten laten rusten.
4
Van het gehakt kleine balletjes draaien. Met de rest van de olijfolie bestrijken en op het rooster leggen.
5
Balletjes aan alle kanten bruin laten worden. Regelmatig omdraaien. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
6
Serveer 2 balletjes op een prikker met een partje citroen er tussen.
Griekse gehaktballetjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse pastei
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept