- Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Na het afkoelen snij je deze in plakken van ongeveer 1 cm dik."},{"@type":"HowToStep","text":"2.
- Snij het witloof in grove stukken en bak deze aan in Solo en kruid met peper en zout en nootmuskaat en giet er de melk bij en laat dit op een zacht vuurtjen stoven met het deksel op de pan tot dit gaar is.(indien nodig kan u hier meer melk nemen dan opgegeven)"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- Laat dit goed uitlekken en vang het stoofvocht van het witloof op in een aparte kom."},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- Bak het gehakt aan en zet opzij."},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- Maak nu een blonde roux van de boter en de bloem en leng aan met het opgevangen stoofvocht van het witloof. U kan hier extra melk aan toevoegen indien u te weinig vocht zou hebben. Voeg dan ook de gemalen kaas aan de saus toe."},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- Neem een beboterde vuurvaste schotel en leg onderraan het witloof en daarbovenop het gehak en als laatste laagje, de aardappelen."},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- Overgiet dit nu met de kaassaus en werk af met nog een laagje gemalen kaas."},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- Zet dit nu in een voorverwarmde oven op 180 graden tot het kaaskorstje mooi gebruind is en het is klaar om op te dienen."}],"recipeYield":"4 "}