Oosterse carpaccio

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vries het rundvlees 20 minuten in om het wat te verstevigen, snijd er dan heel dunne plakjes van. Of vraag aan je slager om dit voor jou te doen als je zelf geen snijmachine hebt.
  • 2 Kook de mini-maïskolfjes beetgaar in kokend gezouten water en verfris ze in ijskoud water.
  • 3 Snijd de mini-maïs in schijfjes. Snipper de lente-uitjes fijn.
  • 4 Meng de sojasaus met het limoensap en de twee soorten olie.
  • 5 Schik de plakjes rundvlees over 4 borden, bestrijk ze met de marinade, bestrooi met de sesamzaadjes, lente-uitjes, maïsplakjes en schik er ten slotte nog enkele blaadjes verse koriander op. Werk af met enkele flinke draaien van de pepermolen naar wens.

Oosterse carpaccio is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van appel met maatjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept