1 Doe een dag van tevoren alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
2 Doe de blokjes stoofvlees erbij en roer om. Laat 24 uur marineren in de koelkast.
3 Haal het vlees uit de marinade. Zeef en bewaar het vocht.
4 Verwarm 3el olie in een braadpan. Fruit er de ui en de knoflook glazig in. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten goudbruin. Bestrooi met bloem, doe er de tomatenpuree bij en roer goed.
5 Overgiet met de gezeefde marinade en voeg het kruidentuiltje toe. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat 2,5 uur pruttelen op een klein vuurtje.
6 Blancheer de stukken schorseneer in een ruime pan met kokend water. Giet de groente af en laat uitlekken.
7 Doe de stukken wortel, raap, pastinaak en de schorseneer bij de stoofpot en laat nog 30 min. verder prutttelen (voeg eventueel wat water toe) Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 30 minuten verder garen. Serveer de stoofpot goed heet