Zoek
Chili con carne
6
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr rode bonen uit blik
3 st uien
1 paar teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blik gepelde tomaten
800 gr rundsgehakt
1 klein spaans pepertje
1 koffielepel komijnzaadjes
1 beetje kruyidenmengeling voor chili con carne
1 paar druppeltjes tabasco
Bereiding
1
Als je gedroogde rode bonen gebruikt, moet je ze minstens een nacht in ruim water laten weken.
2
Breng de bonen in ruim water aan de kook.
3
Doe er de teentjes look en een snuifje zout bij.
4
Laat koken tot de boontjes zacht zijn.
5
Pel intussen de uien en snij ze fijn.
6
Halveer de gewassen paprika's, ontdoe ze van hun zaadlijstjes en snijd ze in fijne reepjes.
7
Snij het spaanse pepertje in stukken.
8
Laat de ui in de hete olie glazig worden.
9
Doe er de paprika en spaanse peper bij en vervolgens het rundergehakt. Laat flink stoven.1
0
Voeg er tenslotte de gepelde tomaten aan toe.1
1
Breng op smaak met de komijnzaadjes, de chili con carne kruiden, eventueel enkele druppels tabasco, peper en zout.1
2
Laat een dertigtal minuutjes op een zacht vuurtje stoven.1
3
Roer af en toe met een houten lepel.1
4
Schep er op het einde de gare boontjes bij.1
5
Roer nog eens goed door en dien op met brood of witte rijst.
Chili con carne is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur-
Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Afrikaanse braaiworst
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept