1 Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui zeer fijn. Maak de feta fijn.
2 Vermeng het gehakt met de ui, geperste knoflook, fijngehakte feta, brood, eieren. Kruid royaal met zout, peper en paprikapoeder. Vorm ballen van het gehakt.
3 Schil de wortelen en snijd ze in staafjes. Hak de peterselie.
4 Smelt in een braadpan de boter en laat er gesnipperde ui in smoren. Voeg de wortel-staafjes, tijm, laurier en bouillon toe en laat langzaam gaarkoken
5 Breng de wortelen op smaak met griessuiker, zout en peper. Bestrooi met gehakte peterselie. Serveer mosterd apart.
6 Verhit de margarine en braad de gehaktballen hierin gaar. (Braad de gehaktballen op een niet te hoge warmtebron, zodat ze niet alleen van buiten bruin, maar ook van binnen gaar zijn).
7 Dien de wortelen samen met de gehaktballen op met gekookte aardappelen
Gehaktballen met kaas en wortelen op z’n Vlaams. is een recept van Solo Open Kitchen