Gehaktballen met kaas en wortelen op z’n Vlaams.

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui zeer fijn. Maak de feta fijn.
  • 2 Vermeng het gehakt met de ui, geperste knoflook, fijngehakte feta, brood, eieren. Kruid royaal met zout, peper en paprikapoeder. Vorm ballen van het gehakt.
  • 3 Schil de wortelen en snijd ze in staafjes. Hak de peterselie.
  • 4 Smelt in een braadpan de boter en laat er gesnipperde ui in smoren. Voeg de wortel-staafjes, tijm, laurier en bouillon toe en laat langzaam gaarkoken
  • 5 Breng de wortelen op smaak met griessuiker, zout en peper. Bestrooi met gehakte peterselie. Serveer mosterd apart.
  • 6 Verhit de margarine en braad de gehaktballen hierin gaar. (Braad de gehaktballen op een niet te hoge warmtebron, zodat ze niet alleen van buiten bruin, maar ook van binnen gaar zijn).
  • 7 Dien de wortelen samen met de gehaktballen op met gekookte aardappelen

Gehaktballen met kaas en wortelen op z’n Vlaams. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Vlaams pasteitje
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Vlaams stoofvlees met Duvel
170 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw op z'n Vlaams
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept