Souvlaki (griekse sate)

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak van de Solo, paprikapoeder, oregano en lookpoeder een marinade.
  • 2 Snij de lamsfilet in blokjes van 2 x 2 cm en meng de blokjes goed met de marinade.
  • 3 Minimaal 2 uur laten marineren, liefst langer.
  • 4 Week de satéprikkers minimaal een uur.
  • 5 Snij de paprika, courgette en ui in blokjes van 2 x 2 cm Rijg om en om vlees en groente aan de satéprikkers.
  • 6 Bak de Souvlaki 12 minuten op een hete barbecue of onder de gril.

Souvlaki (griekse sate) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Saté ku batata uit Curaçao
30 min-
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté van rund met pindasaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde spekfakkel
30 min + 1 uur marineren - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
20-30 min -
Bekijk recept