Gegratineerd witloof met ham volgens Gaston

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Besmeer de bodem van een kookpot met boter en leg daarop twaalf mooie witloofstronken.
  • 2 Overgiet met het sap van een citroen, dek af en laat zachtjes stoven tot de groenten zeer zacht zijn.
  • 3 Druip het witloof uit en wikkel de planten in een dunne snede ham.
  • 4 Schik ze daarna in een met boter besmeerde gratineerschotel.
  • 5 Laat in een kookpot 25g boter smelten en meng daarmee 25g bloem.
  • 6 Giet daarop een vierde liter kokende melk, laat alles koken terwijl met de klopper geroerd wordt.
  • 7 Giet de dikke saus op het witloof.
  • 8 Bestrooi met geraspte gruyèrekaas en laat gratineren in de oven.

Gegratineerd witloof met ham volgens Gaston is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gentse waterzooi volgens Gaston Clément
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip op z'n Brussels volgens Gaston Clément
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tomatensoep met gegratineerd groentestokbrood
23 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerd bloemkooltje met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof uit de oven
30 min-
Bekijk recept
Gegratineerd witloof
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept