1 Marineer het kalfsgebraad met de witte wijn, de kruiden en de grof gesneden uien. Laat dit liefst overnacht in de koelkast staan.
2 Breng het vlees in de marinade tot tegen het kookpunt aan op een heel laag vuur, het mag absoluut niet koken, en gaar het in ongeveer 30 à 40 minuten. Zet het vuur uit en laat het vlees volledig afkoelen in de bouillon.
3 Mix de uitgelekte tonijn, het citroensap, de ansjovisfilets en de eierdooiers met een staafmixer tot een gladde massa en voeg dan geleidelijk aan, al mixend, de olijfolie toe tot je een vloeibare mayonaise bekomt. Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de kappertjes door.
4 Snijd het kalfsvlees zo dun mogelijk met een vlijmscherp mes.
5 Druppel wat tonijnsaus over de borden en schik er de plakjes kalfsvlees op, druppel de rest van de saus over het kalfslvlees of geef het er apart bij.