Ovenschotel met gehakt en tortillachips

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bak het gehakt in een pan zonder boter. Voeg het grootste deel van de ui toe en de paprika en bak even aan. Voeg dan de tacokruiden toe (eventueel met een beetje water) en roer goed om. Blijf roerbakken tot de groenten zacht zijn en het gehakt bruin.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. Steek hier dakpansgewijs tortillachips in, zoveel als je zelf wilt.
  • 3 Bestrooi als laatste de tortillachips met de geraspte kaas en daaroverheen de apart gehouden uisnippers. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de chips knapperig.
  • 4 Kook ondertussen de rijst gaar en giet af. Serveer de tortillachipsschotel met de rijst en eventueel nog een frisse salade.
  • 5 als je geen tacokruiden hebt kan je ook cayennepeper gebruiken naar smaak natuurlijk

Ovenschotel met gehakt en tortillachips is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse schotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme, pittige tomatensaus
55 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse ovenschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadodip
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept