Blinde vinken met spekjes en champignons

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • 2 Snijd de uien in 2 en vervolgens in halve maantjes/reepjes.
  • 3 Smelt 2 eetlepels solo in een diepe pan met dikke bodem en schroei de blinde vinken rondom dicht tot ze een lichtbruin kleurtje hebben.
  • 4 Doe er de ui en de spekjes bij en eventueel nog wat solo, laat een tweetal minuten zachtjes sudderen.
  • 5 Voeg er nu de champignons aan toe en laat even meebakken, kruiden met pezo.
  • 6 Voeg er nu de tomatenpuree en de wijn aan toe en laat onder gesloten deksel de blinde vinken verder garen.
  • 7 Leg de blinde vinken op een warme schotel, dek af met aluminiumfolie.
  • 8 Laat de saus even inkoken, eventueel binden met een weinig maïzenabloem.
  • 9 Leg de blinde vinken op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gebakken aardappeltjes en gestoofde boontjes.

Blinde vinken met spekjes en champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept