1 Steek kleine ronde plakken van 4cm doorsnee uit de bloedpens.
2 Schil de kweeperen en verwijder het klokhuis. In blokjes snijden en goed aanstoven. Laat wat karameliseren met de honing. Blus met de witte wijn en de wijnazijn en laat verder op een zacht vuurtje gaar koken.
3 Snijd het witloof fijn en stoff het aan. Breng op smaak met peper en zout. Hak de munt en meng dit onder het gare witloof.
4 Stoof voor de saus fijngesneden sjalotjes aan en karameliseer met de suiker. Blus met de Palm en laat voor 3/4e inkoken. Voeg de vleesbouillon toe en laat verder inkoken tot de gewenste dikte. Doe door een sauszeef.
5 Meng alle ingrediënten voor de puree en kruid naar believen.
6 Kruid het varkenshaasje en bak het goudbruin in de pan. Verder garen in een oven op 175°C. Duurtijd: 10 minuten.
7 Bak dan nu de ringetjes bloedworst en warm het witloof en de kweepeer op.
8 Snijd per persoon drie stukjes varkenshaasje en leg ze op een plakje bloedpens. Werk af met een lepeltje gekonfijte kweepeer. Schik het witloof op het bord en dresseer de aardappelen in een rechthoekige vorm. Besluit met de biersaus en enkele blaadjes shiso en bieslook.
Millefeuille van varkenshaasje met bloedpens is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken bloedpensmedaillon op aardappelmousseline