Lamskoteletten met Provençaalse aardappel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de aardappelen in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg in een beboterde ovenschaal. Zet voor de helft onder met bouillon, laat opkoken en garen in een oven van 200°C. Haal de aardappelen uit wanneer ze gaar zijn en laat afkoelen.
  • 2 Kruid de lamskoteletjes met peper en zout en kleur in bruine boter. Laat ze 2 à 3 minuten verder garen in de oven en let er op dat het vlees roze blijft.
  • 3 Snij de mozzarella en tomaat in kleine blokjes, de olijven in dunne plakjes en de lente-ui in fijne reepjes. Meng alles, schik op de aardappel en warm terug op in de oven.
  • 4 Kook de lamsfond op, verfijn met verse boter en kruid met peper.
  • 5 Schik de koteletjes op een bord op het bord. Leg de aardappeltjes rechts van het vlees en nappeer de saus tussenin, of een klein beetje over elk koteletje.

Lamskoteletten met Provençaalse aardappel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletten met salsa van peer, kiwi, nectarine en mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken lamskoteletten met peterselie-ansjovisboter
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept