oma's hutsepot

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In een grote pan wat boter laten smelten en daarin de ui aanstoven. Het vlees rondom laten kleuren. Water overgieten tot het vlees oversopt is. Wortelen en rapen bijvoegen, licht kruiden met peper en zout. Na 15 min. de kool bijvoegen en alles op een zacht vuurtje 11/2 à 2 uur laten stoven. Tussenin controleren of er nog voldoende vocht in is, eventueel bijvullen met wat water. De aardappelen toevoegen en alles nog een 1/2 uurtje verder laten stoven. Het teveel aan vocht kun je afscheppen en wegzetten om te gebruiken als soep. Indien er te weinig vocht over is, wat water toevoegen. Hutsepot is GEEN soep dus wees zuinig met vocht.
  • 2 Vlees uit de pot nemen en verdelen over diepe borden. De groenten over het vlees scheppen. Serveren met pikante mosterd als Tierentyn en een streekbier.

oma's hutsepot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gitte's hutsepot
0 min
Bekijk recept
Mama's hutsepot
0 min
Bekijk recept
Hutsepot van mama Anna
0 min
Bekijk recept
Hutsepot van Liliane
0 min
Bekijk recept

Kering van oma Vonny
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
In bier gestoofde zuurkool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's groentesoep
330 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oma's gevulde appeltjes
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept