Zoek
Lamsragout met boontjes
4
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
600 gr lamsvlees, best van de bout
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rood chilipepertje of vlokken
3 el olie
1 liter groentebouillon (blokje)
400 gr prinsessenboontjes
250 gr witte bonen uit blik
1 bio-citroen
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Pel uien en knoflook, snij de uien in ringen en de look in plakjes.
2
Spoel het chilipepertje, haal er de zaadjes uit en snij in ringen, of gebruik vlokken uit de molen.
3
Verwijder eventuele vette stukjes van het lamsvlees en snij het vlees in blokjes.
4
Braad het vlees in verschillende porties aan alle kanten goudbruin in hete olie.
5
Doe daarna al het vlees in de pan en kruid met pezo.
6
Voeg er de ui, knoflook en de chili aan toe en laat even meefruiten.
7
Leng aan met de bouillon en laat ongeveer 35 minuten op een zacht vuur gaar worden.
8
Spoel de boontjes, haal er de puntjes af en snij doormidden, doe ze na 20 minuten bij het vlees, moeten in 15 minuten gaar worden.
9
Laat de witte bonen uitlekken, doe ze ook bij het vlees en laat goed doorwarmen.1
0
Controleer de kruiding.1
1
Spoel de citroen en schil 'm heel dun.1
2
Snij de schil in heel fijne reepjes en bestrooi de lamsragout vlak voor het serveren met de schilletjes.1
3
Dien op met gebakken aardappeltjes.
Lamsragout met boontjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Runderbraadworst met champignons
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsragout met zoete aardappelen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsragout met artisjokken
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsragout met pompoen
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hünkar Begendi: lamsragout met auberginepuree
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept