2 Blancheer de kool 3 minuten in zijn geheel, dan komen de bladeren beter los.
3 Snij het onderste stuk van de kool en maak 8 mooie bladeren los.
4 Laat het broodje weken in lauw water, knijp goed uit en verkruimel.
5 Pel de ui en snipper fijn, bak glazig in 1 el olie.
6 Meng het gehakt met de ui, peterselie, het verkruimelde broodje, de eieren en het paneermeel, kruid met pezo.
7 Leg telkens 2 koolbladeren op elkaar en verdeel er de vulling over.
8 Vouw de zijdelingse lange kanten naar binnen en rol op.
9 Zet vast met prikkers of keukentouw.1
0 Stoom de koolrolletjes in 20 minuten gaar.1
1 Verhit 2 eetlepels solo in een pan en bak de rolletjes aan alle kanten even aan.1
2 Pel de tomaten, maak 2 fijne inkepingen op de kop van de tomaten en leg ze 10 tellen in kokend water tot de velletjes loskomen, spoel onmiddellijk in ijskoud water.1
3 Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukken.1
4 Pel en snipper de ui en de knoflook, bak glazig in de hete olie.1
5 Voeg er de tomatenpuree aan toe, laat even meebakken, voeg er nu de tomatenblokjes aan toe, goed mengen, giet er de bouillon bij, laat even sudderen, kruiden met pezo.1
6 Snij de mozzarella in stukjes.1
7 Verwijder prikkers of keukentouw van de rolletjes, leg de rolletjes met het braadvocht in een vuurvaste ovenschaal, overgiet met de saus en leg op elk rolletje enkele stukjes mozzarella.1
8 Zet even onder de grill tot de kaas begint te smelten.1