2 Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
3 Braad de blinde vinken aan in half boter, half olie en houd ze apart, giet het vet af en doe de uiringen in de pan, laat ze glazig stoven met een klontje boter. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze 2 min. zachtjes meestoven, bestrooi de uien met de bloem en overgiet met de geuze en de kalfsjus, breng al roerend aan de kook, voeg de champignons, de laurier, tijm en knoflook toe.
4 Schik de blinde vinken in een ovenschaal en overgiet met de saus, dek af met alufolie en laat ongeveer 30 min. smoren in een voorverwarmde oven van 170°C.
5 Neem na ongeveer 20 min. de alufolie weg en laat nog 10 min. verder garen in de oven.
6 Bestrooi met wat vers gesneden platte peterselie en dien op...
7 Serveer met gebakken aardappeltjes of aardappelfrietjes met schil.
Gesmoorde blinde vinken met geuze is een recept van Solo Open Kitchen