Zoek
Varkenswangetjes
4
150 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg varkenswangetjes
3/4 liter blauwe chimay
5 sjalotjes
4 teentjes look
1/2 kg champignons
300 gr wortelen
100 gr grookte spekblokjes
1 blokje provencaalse kruiden(maggie)
1 blokje kruidentuiltje(maggie)
2 kuipjes rundbouillonketeltje(knorr)
peper
50 gr margarine
Bereiding
1
Smelt de margarine en bak het vlees af. Kruiden met peper.
2
Snij de wortelen in stukjes van 1cm en de champignons snij je in vier.
3
Snipper de uien de look fijn.
4
Haal het vlees uit de pan en sudder de look en de sjalotten in hetzelfde vet als het vlees.
5
Doe er eventueel nog wat vetstof bij.
6
Voeg het vlees terug toe en overgiet met de chimay.
7
Voeg ook de bouillonketeltjes en de kruidenblokjes toe.
8
Laat 90min. sudderen.
9
Voeg nu de wortelen en het spek toe en laat nog 30min sudderen.1
0
Voeg nu de champignons toe en laat nog 15min sudderen.1
1
Saus indikken met maizena.
Varkenswangetjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept