Selder met balletjes in tomatensaus

2
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Olie in pan verhitten en daarin de fijngehakte ajuin op een laag vuur fruiten. De tomaten blancheren, het vel en de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Bij de uien voegen. Het laurierblaadje toevoegen en de bouillon opgieten. Langzaam aan de kook brengen en saus afgedekt 30 min laten sudderen.Het gehakt mengen met ei, ui en paneermeel, peper en zout. Dan vormen tot balletjes en bakken in wat olie.De selder gaar koken in lichtgezouten water. De tomatenpuree mengen met een beetje kookvocht van de selder en toevoegen aan tomatensaus.Gebakken balletjes toevoegen aan saus en nog 10 min laten sudderen.Opdienen met aardappelpuree.Smakelijk!

Selder met balletjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept