Zoek
konijn met spekjes en wijn
4
70 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 konijn in stukken
150 grt gerookte spêkblokjes en 3 gesnipperde uien
1 blik gepelde tomaten en 1 blik tomatenblokjes basilicum
2 eetl mosterd en 1 halve liter witte wijn
3 teentjes look en 250 gr champingons
2 takjes tijm en 2 blaadjes laurier
1 beetje cognac om te flamberen
Bereiding
1
De spekblokjes bakken in wat olie en
2
Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken
3
gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd.
4
Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel
5
wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn
6
mixen(tijm en laurier verwijderen)
7
Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout.
8
Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
9
cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)1
0
Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons 1
1
proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun 1
2
vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het 1
3
vocht)1
4
De saus binden en opdienen.1
5
Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..
konijn met spekjes en wijn is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept