2 Verhit wat olijfolie in een kookpot met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
3 Voeg de geplette of uitgeperste knoflook toe en laat even meefruiten.
4 Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen, doe er de tomatenblokjes bij, roer goed om en laat op een zacht vuur een 15 tal minuten sudderen.
5 Kruid de saus naar eigen smaak met oregano en pezo.
6 Laat minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.
7 Meng het gehakt met het paprikapoeder, komijnpoeder, verse koriander en het fijngehakte teentje knoflook, kruid met cayennepeper en zout.
8 Maak de handen vochtig en duw het gehakt rond houten spiesjes, laat een gedeelte van de houten spiesjes vrij om ze te keren.
9 Bak de brochettes aan alle kanten mooi bruin en gaar in de hete olie.1
0 Serveer de spiesjes met de tomatensaus, een fris slaatje en een stukje vers stokbrood.