Pittige gehaktspiesjes

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de tomatensaus.
  • 2 Verhit wat olijfolie in een kookpot met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
  • 3 Voeg de geplette of uitgeperste knoflook toe en laat even meefruiten.
  • 4 Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen, doe er de tomatenblokjes bij, roer goed om en laat op een zacht vuur een 15 tal minuten sudderen.
  • 5 Kruid de saus naar eigen smaak met oregano en pezo.
  • 6 Laat minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Meng het gehakt met het paprikapoeder, komijnpoeder, verse koriander en het fijngehakte teentje knoflook, kruid met cayennepeper en zout.
  • 8 Maak de handen vochtig en duw het gehakt rond houten spiesjes, laat een gedeelte van de houten spiesjes vrij om ze te keren.
  • 9 Bak de brochettes aan alle kanten mooi bruin en gaar in de hete olie.1
  • 0 Serveer de spiesjes met de tomatensaus, een fris slaatje en een stukje vers stokbrood.

Pittige gehaktspiesjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gehaktspiesjes met bosbessencompote
35 min Snack
Bekijk recept
Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Getoast brood met kruidige gehaktspiesen en yoghurtsaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktspiesjes Met Bosbessencompote
20-30 min -
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept