- Schil de aardappelen en snij ze in schijven van 1 cm dik."},{"@type":"HowToStep","text":"3. - Snij verse wortelen in schijfjes."},{"@type":"HowToStep","text":"4.
Voorbereiding (25 à 30 min.)"},{"@type":"HowToStep","text":"5. Laat 1 eetl. boter smelten in een brede braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken langs alle zijden mooi bruin. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten het laatst toe en laat even meebakken."},{"@type":"HowToStep","text":"6. Schik de blinde vinken in het midden van de braadpan en verdeel de (diepgevroren) wortelen en de aardappelschijfjes errond. Leng aan met de porto en de kalfsfond (de groenten moeten bijna volledig onder het vocht staan; voeg eventueel nog een beetje kalfsfond toe)."},{"@type":"HowToStep","text":"7. Strooi er de rozijnen en pijnboompitten over en kruid met 2 koffiel. kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat op een matig vuur gedurende 15 tot 20 min. (diepvriesgroenten 25 à 30 min.) sudderen."},{"@type":"HowToStep","text":"8. Bind met instantsausbinder en laat even goed doorkoken."}],"recipeYield":"4 "}
2 - Schil de aardappelen en snij ze in schijven van 1 cm dik.
3 - Snij verse wortelen in schijfjes.
4Voorbereiding (25 à 30 min.)
5 Laat 1 eetl. boter smelten in een brede braadpan. Bak de (diepgevroren) blinde vinken langs alle zijden mooi bruin. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalotten het laatst toe en laat even meebakken.
6 Schik de blinde vinken in het midden van de braadpan en verdeel de (diepgevroren) wortelen en de aardappelschijfjes errond. Leng aan met de porto en de kalfsfond (de groenten moeten bijna volledig onder het vocht staan; voeg eventueel nog een beetje kalfsfond toe).
7 Strooi er de rozijnen en pijnboompitten over en kruid met 2 koffiel. kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat op een matig vuur gedurende 15 tot 20 min. (diepvriesgroenten 25 à 30 min.) sudderen.
8 Bind met instantsausbinder en laat even goed doorkoken.
Stoofpotje van blinde vinken met worteltjes is een recept van Solo Open Kitchen