Chinese koolrolletjes met gehakt

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • 2 Snijd 12 mooie bladeren van de kool en kook deze in zijn geheel in 2 minuten beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. Spoel ze af in een vergiet met koud water. Vet een lage ovenschaal in met 1 soeplepel margarine.
  • 3 Schenk de gezeefde tomaten in een steelpan, voeg het Knorr Bouillonketeltje toe en de oregano. Breng dit aan de kook. Blijf roeren tot het Bouillonketeltje is opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes koken tot gebruik.
  • 4 Meng het gehakt met paneermeel en komijn en breng het op smaak met zout en peper.
  • 5 Vorm 12 ballen van het gekruide gehakt. Rol deze tussen twee handen wat langer en smaller, waardoor je 12 gehaktrolletjes krijgt.
  • 6 Leg elk rolletje op een koolblad, sla de zijkanten van de kool over het gehakt en rol stevig op.
  • 7 Leg de koolrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en schenk de tomatensaus erover.
  • 8 Verdeel de light room en de kaas over het gerecht.
  • 9 Laat de schotel in de oven in 25 minuten gaar worden.1
  • 0 lekker met gekruide rijst

Chinese koolrolletjes met gehakt is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept