Zoek
jamaicaanse kerrieschotel
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg dikke varkensspiering
2 dikke uien en 2 mango's
1 groot blik ananas op siroop en 100 gr rozijntjes
2 eetl geraspte kokosnoot en 2.5 dl verse room en 2.5 dl kippenbouillon
2 zure appelen(bijv granny smith)
4 eetl kerriepoeder
100 gr boter
Bereiding
1
snijd het vlees in blokjes en wentel het door de met peper en zout gekruide bloem
2
verhit een klont boter in een pan en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren
3
schep het vlees uit de pan en giet het braadvet af
4
voeg een ruime klont boter toe en laat daarin de grof gehakte uien aanfruiten gedurende ong 3min
5
voeg de rozijntjes toe en de geschilde en in blokjes gesneden appels, kokosnoot en kerriepoeder
6
meng zorgvuldig en laat een minuutje doorstoven
7
voeg het vlees opnieuw toe en overgiet met de bouillon en de ananassiroop en breng aan de kook
8
laat onder deksel 30 min ong stoven en voeg er 5 min voor einde de in reepjess gesneden mango toe en de verse room
9
laat op hoog vuur indikken en serveer meteen met rijst of deegwaren naar je zelf wil
jamaicaanse kerrieschotel is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pikante ovenschotel
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kerrieschotel met kip en krieltjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrie-roerbakschotel
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerrieschotel met vruchten (vegetarisch)
0 min
Bekijk recept
Jamaicaanse hutspot
30 min-
Bekijk recept
Jamaicaanse Erwtensoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Jamaicaanse Kippensoep Met Rode Bonen
20-30 min -
Bekijk recept
Jamaicaanse Pasteitjes
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept