Zoek
Eendenborst maison
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eendenborstenfilets
1/2 blik tomatensoep (zonder balletjes of vermicelli)
1/2 bokaaltje appelmoes met stukjes
1 gele paprika
1 gele paprika
1 potje room
1 glaasje porto
vloeibare honing, peper en zout
Bereiding
1
Stoof de in julienne gesneden paprika's in wat boter. Voeg de soep uit blik en de appelmoes met stukjes toe en laat al roerend zachtjes pruttelen.
2
Voeg room en porto toe. Bijkruiden naar smaak.
3
Filets droogdeppen, inkepingen maken aan de velkant.
4
Flink kruiden met peper en zout en overvloedig bestrijken met honing.
5
Ovenplaat bestrijken met olie. Filets erop (vel naar boven) en in 12 minuten op 180° lichtrosé en krokant laten bakken.
6
Bakvocht bij de saus roeren.
7
Opdienen in schijfjes met wortelpuree en amandelkroketjes.
Eendenborst maison is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Exotische vruchten in lekker sap met exotische sorbet
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Mousse à la maison
0 min
Bekijk recept
Tartaar Maison du Boeuf
0 min
Bekijk recept
Uienkonfijt ‘maison’
0 min
Bekijk recept
Velouté van champignons uit de Gascogne streek
35 min
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept