Zoek
Kip met reuzegarnalen in amandelsaus
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 reuze garnalen
1 el olie
2 fijngehakte sjalotten
380 ml gevogeltefond
75 gr blanke amandelen
300 gr kipfilethaasjes
kipkruiden of kruiden naar eigen keuze
25 gr boter
1 teentje fijngehakte look
100 ml zoete witte wijn
125 ml crème fraiche
peper& zout
Bereiding
1
Pel de garnalen en bewaar de schillen. snijd de garnalen op de rug open en verwijder het zwarte darmkanaaltje.
2
Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes in 5 minuten.
3
Roer regelmatig door.
4
Voeg de gevogeltefond toe en kook zachtjes 10 minuutjes.
5
Zeef de fond boven een kommetje en druk de garnaalschillen goed uit.
6
Maal de amandelen zo fijn mogelijk.
7
Bestrooi de kiphaasje met de kruiden.
8
Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.
9
Bak de garnalen de laatste 2 minuten mee.1
0
Schep alles uit de pan.1
1
Voeg de mandelen en knoflook toe en bak al roerend 1 minuut in het bakvet.1
2
Voeg de ingekookte fond toe en laat alles zachtjes 5 minuutjes sudderen.1
3
Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus nog een maal aan de kook.1
4
Schep de garnalen en de kip weer in de saus en verwarm het geheel goed door.1
5
breng de saus pittig op smaak met zout en peper.1
6
Serveertip:1
7
Lekker met rijst of pasta en een salade1
8
.
Kip met reuzegarnalen in amandelsaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept