1 Smelt de vetstof hazelnootbruin (niet te warm laten worden), kruid het vlees goed en bak het aan beide kanten goed aan.
2 Schil en snijd 2 ajuinen grof en bak ze ook aan in de vetstof.
3 Doe het vlees in de pot.
4 Strooi de bloem over het vlees en zorg dat deze zich goed verdeelt.
5 Voeg water met bouillonblokjes bij het aanbaksel.
6 Roer dit los en voeg dit toe aan het vlees.
7 Giet het bier bij het vlees en zet op een laag vuurtje.
8 Zorg dat het vlees mooi onderstaat.
9 Voeg tijm en laurier toe.1
0 Leg er de boterham met de mosterd op.1
1 Laat het geheel opkoken en daarna ongeveer 1u tot 1,5u laten pruttelen op een laag vuur. Door het langzaam koken wordt je vlees lekker mals. Laat de stoverij pruttelen zonder deksel want anders krijg je geen mooie gebonden saus.1
2 Is de saus nog niet genoeg gebonden dan kan je nog altijd binden met maïszetmeel.