1 Fruit de gesnipperde ui even aan in hete olie en een eetlepel solo.
2 Doe er de wortelen, selder en het gehakt bij.
3 Bak het gehakt rul.
4 Voeg er de tomatenpuree en de uitgeperste knoflook aan toe, laat even meebakken, roer er dan de room door en kruid het geheel met pezo en paprikapoeder.
5 Laat onder gesloten deksel +/- 10 minuutjes stoven.
6 Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
7 Giet de aardappel af en laat ze even uitdampen op het nog warme vuur, pureer ze met een eetlepel solo en de melk, breng op smaak met pezo en nootmuskaat.
8 Roer de gruyère door de puree.
9 Verwarm de oven voor op 200°.1
0 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en schep er het gehakt in.1
1 Dek het gehakt af met de aardappelpuree en leg er enkele vlokjes solo bovenop.1
2 Zet +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot er een mooi bruin korstje op de puree is.1
3 Variatie: 2 grote tomaten, ontvellen en ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.1
4 De tomatenblokjes tussen het gehakt en de puree leggen, kruiden met pezo.1
5 Ofwel, kan ook met blokjes praprika, stukjes courgette, stukjes gestoofd witloof, gestoomde broccoliroosjes, enz.....1