1 Schil de bintjes en snij in 8 partjes. Spoel deze “frietjes” in koud water en droog ze goed in een handdoek. Frituur ze daarna gedurende 4 minuten voor op 140°. Bak ze net voor het serveren een tweede keer, in zo’n 4 à 5 minuten, goudbruin op 170°.
2 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Doe hetzelfde met de knolselder. Verhit twee eetlepels Solo. Stoof nu de appels samen met de knolselder op een zacht vuurtje, afgedekt met een deksel in circa 20 minuten gaar.
3 Pel en snipper de sjalot en meng met het gehakt, een ei, peper en zout. Maak er kleine balletjes van en bak ze op een hoog vuur in twee eetlepels Solo krokant en goudbruin. Laat vervolgens op een zacht vuurtje en onder een deksel zo’n 10 minuten van binnenuit garen.
4 Serveer de balletjes samen met de compote en de versgebakken frieten.
Knolselder-appelcompote met gehaktballetjes is een recept van Solo Open Kitchen