Stoverij van lamsbout met curry

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en snij 4 wortelen in grove stukken. Pel en snij de uien en snij een halve selder in stukjes.
  • 2 Bak de lamsbout, in een stoofpan, aan de buitenkant mooi bruin met 5 eetlepels Solo. Voeg er vervolgens de grof gesneden groenten aan toe. Kruid stevig af met peper, zout, tijm, laurier en de hele teentjes look.
  • 3 Overgiet het geheel met water en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuurtje sudderen.
  • 4 Haal de bout eruit, maar zet de bouillon terug op het vuur. Voeg er de currypoeder aan toe (voeg eventueel wat meer curry naar smaak toe).
  • 5 Snij ook de rest van de wortelen, selder, rapen en courgettes in gelijke, grove stukken en laat ze 5 minuten garen in de bouillon (ze moeten knapperig blijven). Voeg er vervolgens de light room aan toe.
  • 6 Plaats ten slotte de lamsbout er terug bij en laat dit nog een half uur op een zacht vuurtje garen. Serveer met aardappelen of rijst.

Stoverij van lamsbout met curry is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met varkensspiering en mosterd
Hoofdgerecht
Bekijk recept