1 Schil en snij 4 wortelen in grove stukken. Pel en snij de uien en snij een halve selder in stukjes.
2 Bak de lamsbout, in een stoofpan, aan de buitenkant mooi bruin met 5 eetlepels Solo. Voeg er vervolgens de grof gesneden groenten aan toe. Kruid stevig af met peper, zout, tijm, laurier en de hele teentjes look.
3 Overgiet het geheel met water en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuurtje sudderen.
4 Haal de bout eruit, maar zet de bouillon terug op het vuur. Voeg er de currypoeder aan toe (voeg eventueel wat meer curry naar smaak toe).
5 Snij ook de rest van de wortelen, selder, rapen en courgettes in gelijke, grove stukken en laat ze 5 minuten garen in de bouillon (ze moeten knapperig blijven). Voeg er vervolgens de light room aan toe.
6 Plaats ten slotte de lamsbout er terug bij en laat dit nog een half uur op een zacht vuurtje garen. Serveer met aardappelen of rijst.