Pita met tomatensalsa en lamsgehaktbrochette

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Snijd de kerstomaten in vieren en doe ze in een kom samen met de gesnipperde rode ui en gehakte platte peterselie. Kruid met zout, een scheutje azijn, olijfolie en een mespuntje pilipili.
  • 3 Rol balletjes van het lamsgehakt. Voeg echter geen extra kruiden toe, want lamsgehakt is meestal al stevig gekruid. Bak de balletjes, in enkele minuten, op een hoog vuur en in wat Solo Vloeibaar bruin. Laat ze daarna op een zacht vuurtje en onder een deksel gedurende 10 minuten verder garen.
  • 4 Snijd de courgette en de paprika’s in grove stukken en bak deze ook circa 3 minuten in een hete pan met wat Solo.
  • 5 Neem een takje rozemarijn en rits er de onderste blaadjes af. Snijd met een mes een punt aan het takje en steek er de balletjes en de groenten op. Laat de brochette nog een 15 tal minuten in een oven op het rooster garen.
  • 6 Smeer wat Solo Vloeibaar op de pitabroodjes en grill ze in een grilpan, zodat je mooie grillstrepen krijgt. Dit heet “quadriëren”.
  • 7 Dresseer de tomatensalsa op de pitabroodjes. Leg daarbovenop de lamsgehaktbrochettes.

Pita met tomatensalsa en lamsgehaktbrochette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pita met omelet, champignons en gekookte hesp
20 min
Bekijk recept
Veggie pita
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept