1 Kruid het varkensgebraad met peper en zout. Braad het vlees op de gedurende 45 min in de oven op 150° met 100gr Solo. Overgiet regelmatig met het braadvocht.
2 Reinig de champignons, snij ze in schijfjes en laat ze gaar stoven in een weinig Solo en het sap van een halve citroen.
3 Snij de gekookte ham in reepjes.
4 Bereid een kaassaus. Maak een roux van Solo en bloem. Voeg de melk, het vleesvocht en het vocht van de gestoofde champignons erbij. Voeg nu ongeveer de helft van de Gruyèrekaas toe. Voeg ook de ham en de champignons toe en breng op smaak met peper en zout.
5 Snij het varkensgebraad in sneetjes en schik deze in een vuurvaste schotel met tussen elke plak een deel van de saus. Strijk de rest van de saus rondom en over het vlees. Bestrooi het geheel met een weinig overgehouden Gruyèrekaas en laat enkele minuutjes gratineren in de oven tot een mooi korstje gevormd is.