Zoek
Kalfskoteletten op Normandische wijze
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 kalfskoteletten, elk /- 200 gr
2 appels, jonagold, of....
6 el calvados
1,5 dl room
olijfolie
solo, bakken en braden
hoeveboter
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 150°.
2
Schil de appelen en snij in
4
3
Verwijder uit elk partje het klokhuis en snij de partjes vervolgens in drie gelijke partjes.
4
Verhit een eetlepel olie en een eetlepel solo in een koekenpan en bak de appelschijfjes op een laag vuur 5 minuten aan elke kant.
5
Kruid he vlees aan beide zijde met pezo.
6
Verhit in een andere koekenpan opnieuw een eetlepel olie en solo en bak hierin het vlees op een hoog vuur mooi bruin, +/- 5 minuten aan elke kant.
7
Leg de koteletten in een grote ovenschaal en schik er de appelschijfjes omheen.
8
Zet in de oven om warm te houden.
9
Verwijder het overtollige vet uit de pan waarin het vlees gebakken was, giet er de calvados in, schraap met een houten lepel de aanbaksels los.1
0
Voeg de room toe en roer goed, laat tot 1/3 inkoken.1
1
Voeg van het vuur af enkele klontjes hoeveboter toe, kruid af met pezo.1
2
Dresseer het vlees en appelschijfjes op warme borden, nappeer met de saus en dien op met gebakken of gekookte aardappeltjes.
Kalfskoteletten op Normandische wijze is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met ansjovis en kappertjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met zoetzure saus
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskotelet met Normandische room en calvados
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfskoteletten met champignons en Marsala
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept