Wiener schnitzel

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Klop de 2 eieren los met een beetje water.
  • 2 Doe vervolgens de losgelopte eieren, wat bloem en paneermeel apart in 3 diepe borden.
  • 3 Sla de kalfslapjes indien nodig nog wat platter met een vleeshamer of deegroller, leg hiervoor de lapjes tussen plasticfolie.
  • 4 Kruid de lapjes met pezo.
  • 5 Haal het vlees één voor één door de bloem (klop overtollige bloem af), daarna door het eimengsel en tot slot door het paneermeel. Controleer of ze volledig omhuld zijn door het paneermeel en druk vervolgens het paneermeel met de handpalmen goed aan.
  • 6 Verhit wat 2 eetlepels olie en 2 eetlepels solo in een grote pan en bak ze 2 à 4 minuten aan elke kant, goed krokant.
  • 7 Let erop dat het vuur niet te hoog staat en dat er voldoende vetstof in de pan blijft.
  • 8 Prak de 2 hardgekookte eieren met een vork.
  • 9 Leg de schnitzels op warme borden, bestrooi met geprakt ei en peterselie, leg er enkele opgerolde ansjovisfilets op en een schijfje citroen. 1
  • 0 Lekker met een groene salade met partjes tomaat en gekookte aardappelen of frietjes. 1
  • 1 TIP:Men kan ook varkens-, kip- en kalkoenlapjes gebruiken. 1
  • 2 Men kan de bloem of het paneermeel eventueel op smaak brengen door er paprikapoeder en/of currypoeder onder te mengen en als het iets pittiger mag zijn met chilipoeder en/of cayennepeper of specerijen naar eigen smaak: het is dan geen Wiener Schnitzel natuurlijk, maar een schnitzel welke men naar eigen smaak kruid.

Wiener schnitzel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kalkoen Milanese
Bekijk recept
Wiener Goulash
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Backhuhn
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wiener Brood
30-60 min -
Bekijk recept