Zoek
Kipfilet met bleekseldergratin en brie
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 enkele kipfilet of 2 dubbele
300 gr bleekselder
200 gr kleine Parijse champignons
2 uien
100 ml room
100 gr brie of camembert
1/2 bosje peterselie, gehakt
1 teentje knoflook
2 el citroensap
250 ml kippenbouillon
olijfolie
solo, bakken en braden
solo vloeibaar
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°.
2
Snij de kipfilets in blokjes.
3
Spoel de bleekselder en snij in boogjes van zo'n 4 cm.
4
Borstel de champignons schoon en snij in 2 of in
4
5
Pel en snipper de uien.
6
Verhit 2 el olijfolie en 1el solo in de wok en bak de ui glazig.
7
Doe de kippenblokjes erbij en bak ze lichtbruin.
8
Roer er nu de selderboogjes en de champignons onder, bak even mee.
9
Pel de knoflook en pers uit boven de wok.1
0
Voeg nu het citroensap, de bouillon en de room toe aan het gerecht en laat 5 minuten pruttelen, kruiden met pezo.1
1
Meng er de gehakte peterselie onder.1
2
Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en doe alles in de ovenschaal.1
3
Snij de kaas in dunne plakjes en verwijder de korstjes.1
4
Verdeel de plakjes kaas over het gerecht.1
5
Zet de schaal 20 minuten in de warme oven tot de kaas gesmolten en mooi bruin is.1
6
Dien op met gekookte of gebakken aardappelen.1
7
Tip: vegetariërs kunnen de kip weglaten of vervangen door een vleesvervanger.1
8
De brie kan je ook vervangen door geitenkaas.
Kipfilet met bleekseldergratin en brie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groenterisotto met brie en basilicumolie
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bbq-focaccia
15 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept