2 Het vlees op meerdere plaatsen insnijden en de reepjes look er in duwen. (Pikeren)
3 Het vlees in de lolie laten aanbraden, (dichtschroeien)
4 De ui in 4 delen snijden
5 De lente uitjes kuisen maar een gedeelte van de steeltjes er aan laten, en alles in schijfjes snijden.
6 De wortelen schillen en in schijfjes snijden.
7 De selder reinigen en in strippen snijden.
8 Dit alles enkele minuten laten garen in de olie waarin het vlees aangebraden werd.
9 Het vlees in een stoofpot leggen (cocotte)1
0 De rode wijn, de bouillon over de groenten gieten (+ eventueel de Porto) goed mengen en aan de kook brengen.1
1 De gesneden en gepelde tomaten toevoegen evenals zout, peper en tijm1
2 Dit geheel over het vlees in de cocotte gieten, goed mengen en gedurende minstens 2 uur zachtjes laten stoven.1
3 De champignons kuisen en 30 min. voor het einde van de suddertijd toevoegen.1
4 (NOTA: men kan dit gerecht de dag voor gebruik klaarmaken. De smaak worst er alleen maar beter van.) Liefhebbers kunnen ook nog Raz-el-Hanout toevoegen aan het geheel.