Lamsschouder

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De looktenen pellen en in reepjes snijden
  • 2 Het vlees op meerdere plaatsen insnijden en de reepjes look er in duwen. (Pikeren)
  • 3 Het vlees in de lolie laten aanbraden, (dichtschroeien)
  • 4 De ui in 4 delen snijden
  • 5 De lente uitjes kuisen maar een gedeelte van de steeltjes er aan laten, en alles in schijfjes snijden.
  • 6 De wortelen schillen en in schijfjes snijden.
  • 7 De selder reinigen en in strippen snijden.
  • 8 Dit alles enkele minuten laten garen in de olie waarin het vlees aangebraden werd.
  • 9 Het vlees in een stoofpot leggen (cocotte)1
  • 0 De rode wijn, de bouillon over de groenten gieten (+ eventueel de Porto) goed mengen en aan de kook brengen.1
  • 1 De gesneden en gepelde tomaten toevoegen evenals zout, peper en tijm1
  • 2 Dit geheel over het vlees in de cocotte gieten, goed mengen en gedurende minstens 2 uur zachtjes laten stoven.1
  • 3 De champignons kuisen en 30 min. voor het einde van de suddertijd toevoegen.1
  • 4 (NOTA: men kan dit gerecht de dag voor gebruik klaarmaken. De smaak worst er alleen maar beter van.) Liefhebbers kunnen ook nog Raz-el-Hanout toevoegen aan het geheel.

Lamsschouder is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sosati
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Manti: kleine lamsravioli
Voorgerecht
Bekijk recept
Gekonfijt lamsvlees met abrikozen en kruiden
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sosati
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Manti: kleine lamsravioli
Voorgerecht
Bekijk recept
Gekonfijt lamsvlees met abrikozen en kruiden
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept