Witloof met kaas en ham

4
0 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strijk de bodem en de wanden van een pan in met boter en leg het witloof erin. Kruid met peper, zout, suiker en citroensap en leg enkele klontjes boter erop. Voeg een scheut water toe, dek de pan af en zet op een zacht vuur. Stoof in 40 minuten gaar.
  • 2 Maak de kaassaus. Breng de melk aan de kook. Voeg de roux toe, draai het vuur lager en blijf roeren tot de roux smelt en de saus bindt. Laat 2 minuten zacht doorkoken. Giet door een zeef in een pan, breng opnieuw aan de kook en voeg de kaas toe. Laat al roerend smelten. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  • 3 Haal het witloof uit de pan en wikkel rond elke stronk 1 snede ham. Leg naast elkaar in een schotel en overgiet met de kaassaus. Laat gratineren onder de gril en serveer met aardappelpuree.
  • 4 BRON: Homarus: Het Gerecht, p. 212

Witloof met kaas en ham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept