Zoek
Balletjes in kerriesaus (2x)
5
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2,5 kg gehakt
3 appels
solo
750 gr champignions
3 sjarlotten
1,5 ltr kippenbouillon
bloem
3 klp mosterd
peper, zout, knoflook, kerriepoeder
Bereiding
1
Laat gezouten water koken
2
Draai van het gehakt balletjes en kook deze daarna ongeveer 10 min in het kokende water
3
Snij de sjarlotten fijn
4
Snij de champignions en stoof ze aan in boter
5
Smelt boter in een pot, stoof de sjarlotten samen met de knoflook glanzig, en maak terug droog met bloem.
6
Voeg de mosterd toe en 3 eetlepels kerrie
7
Rasp de appelen en voeg toe aan de sjarlotten
8
Voeg de kippenbouiollon al roerende toe, tot je een saus krijgt
9
Voeg de champignions met stoofvocht en de balletjes toe
Balletjes in kerriesaus (2x) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept