Zoek
Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg
3
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr Gehakt
2 sjalotjes
2 eierdooiers
peper, zout en nootmuskaat
paneermeel
Solo vloeibaar
150 gr kruidenkaas
150 gr (been)ham
1/2 bosje peterselie
2 tomaten
1 vel bladerdeeg (ongeveer 24 cm)
Bereiding
1
Hak de sjalotjes en de peterselie fijn.
2
Meng het gehakt met de gehakte sjalotjes, peterselie, 1 eierdooier en het paneermeel en kruidt goed af met peper, zout en nootmuskaat.
3
Gebruik zoveel paneermeel tot het gehakt niet meer aan je vingers blijft plakken.
4
Verdeel het gehakt in 2 gelijke rechthoekige helften, maar zorg ervoor dat ze kleiner zijn dan de breedte van het bladerdeeg.
5
Rol het bladerdeeg uit en leg er in het midden een helft gehakt op.
6
Smeer er de Solo vloeibaar op uit, leg de ham erop en smeer daarop de kruidenkaas, gevolgd door de ontpitte en ontvelde in stukjes gesneden tomaten.
7
Leg daarop de tweede helft van het gehakt.
8
Smeer de rand van het bladerdeeg in met eigeel.
9
Plooi het bladerdeeg vrij strak dicht als een omslag en strijk wat eigeel op de oppervlakte om het deeg mooi bruin te laten worden.1
0
Leg het geheel op een ingevette ovenschaal.1
1
Bak het in de oven gedurende 25 min op 180°.
Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meatloaf
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept