1 Doe de zongedroogde en het basilicum in de keukenrobot en mix goed.
2 Voeg de boter toe en kruid af met pezo, mix alles goed door mekaar.
3 Leg de tomatenboter op een stuk aluminiumfolie en rol op tot een stevige rol.
4 Laat opstijven in de koelkast.
5 Snij het vlees in blokjes van minimum 2 cm.
6 Pel de ui en snij in vier, haal de partjes uit elkaar.
7 Spoel de paprika, snij in vier, verwijder zaad en zaadlijsten, snij verder in stukken van 1 cm.
8 Steek een stukje vlees op een plat spiesje, dan ui en paprika, weer vlees, ui, paprika...
9 Doe zo verder tot je 4 brochetten hebt.1
0 Olie het rooster van de bbq in, laat de spiesjes naar eigen smaak garen op de bbq, bleu, saignant, a point.1
1 Leg op elke brochette een schijfje tomatenboter en dien op met een frisse salade met komkommer, partjes tomaat, aardappelsalade of pasta.1
2 TIP: indien u kruiden op de gloeiende as strooit, moet je het vlees zeker niet kruiden met pezo, deze kruiden geven een pittige smaak aan het vlees, en ook, puur vlees en verse groenten hebben voldoende eigen smaak.