Gehaktballetjes in tomatensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doordrenk het brood zonder de korsten met de melk en knijp het vervolgens uit.
  • 2 Vermeng dit dan met het gehakt, oregano, pancetta en het ei. Breng het geheel nog wat op smaak met wat zout en peper. Maak er nu kleine balletjes vannen bestrooi ze met wat bloem. Laat ze minimaal een halfuur opstijven in de koelkast. Bak daarna de gehaktballetjes in pan met de olijfolie totdat ze rondom bruin zijn. Schep ze nu uit de pan en roer het aanbaksel los, bak hierin de ui en knoflook hierin lichtbruin. Voeg de tomatenpuree en blokjes toe en laat de saus aan de kook komen. Leg de balletjes terug in de saus en laat het geheel circa 15 minuten rustig garen. Snipper als laatste de verse basilicum door de saus.
  • 3 Deze saus is ook heerlijk bij de spaghetti !!
  • 4 Eet smakelijk

Gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept