Zoek
Willebroekse Schep (stoofvlees)
4
180 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 1/2 kg paardestoofvlees
6 uien
boter
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels rode bessenconfituur
1 fles bruin bier (Dubbele Bruine van Westmalle of De Coninck)
1 snede donkerbruin brood
1 mespunt zwarte chocolade (naar smaak)
tijm - laurier
peper - zout - muskaatnoot
maïzena
Bereiding
1
Willebroekse Schep: Smelt de boter in een pan en bak het vlees.
2
Kleur de uien vervolgens goed geel en bevochtig met het bier.
3
Smeer mosterd en confituur op het brood en leg het boterhammetje erbovenop.
4
Kruid met een weinig peper, zout en muskaatnoot.
5
Leg er ook het kruidentuiltje bij.
6
Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar.
7
Roer tijdens het stoven regelmatig.
8
Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe (meestal volstaat een mespuntje ruimschoots).
9
Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. 1
0
Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
Willebroekse Schep (stoofvlees) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Willebroekse schep (paardestoofvlees)
0 min
Bekijk recept
Willebroekse schep (paardestoofvlees)
0 min
Bekijk recept