Zoek
Gevulde tomaten
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr gehakt van rund, kalf of kip
8 middelgrote tomaten
1 sjalot
2 sneden witbrood zonder korst
1 soepbord melk
2 el gehakte bladpeterselie
olijfolie
solo, bakken en braden
1 mespunt cayennepepr
zout
Bereiding
1
Spoel de tomaten en dep droog, snij van de bovenzijde een dekseltje af en hol de tomaten uit met een theelepel.
2
Strooi wat zout aan de binnenzijde en laat ze 30 minuten staan, keer ze daarna om en laat het vocht eruit lopen.
3
Week het brood in de melk, haal uit de melk en knijp goed uit.
4
Kneed het brood door het vlees.
5
Verwarm de oven voor op 200°.
6
Hak de sjalot heel fijn en meng dat samen met de peterselie onder het gehakt, kruid af met de cayennepeper en zout.
7
Vul de tomaten met het gehakt.
8
Strijk een ovenschaal in met olijfolie en zet de tomaten zonder dekseltje in de schaal.
9
Zet de schaal 35 minuten in de oven, haal uit de oven, leg de dekseltjes op de tomaten en zet terug 5 minuten in de oven.1
0
Dien op met bruin boerenbrood of vers stokbrood of rijst.
Gevulde tomaten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept