Gevulde tomaten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de tomaten en dep droog, snij van de bovenzijde een dekseltje af en hol de tomaten uit met een theelepel.
  • 2 Strooi wat zout aan de binnenzijde en laat ze 30 minuten staan, keer ze daarna om en laat het vocht eruit lopen.
  • 3 Week het brood in de melk, haal uit de melk en knijp goed uit.
  • 4 Kneed het brood door het vlees.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 6 Hak de sjalot heel fijn en meng dat samen met de peterselie onder het gehakt, kruid af met de cayennepeper en zout.
  • 7 Vul de tomaten met het gehakt.
  • 8 Strijk een ovenschaal in met olijfolie en zet de tomaten zonder dekseltje in de schaal.
  • 9 Zet de schaal 35 minuten in de oven, haal uit de oven, leg de dekseltjes op de tomaten en zet terug 5 minuten in de oven.1
  • 0 Dien op met bruin boerenbrood of vers stokbrood of rijst.

Gevulde tomaten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept