- spreid het gehakt open in een platte schotel"},{"@type":"HowToStep","text":"3.
- doe er 1 volledig ei in"},{"@type":"HowToStep","text":"4.
- kruid naar smaak met peper en zout"},{"@type":"HowToStep","text":"5.
- meng alles goed door elkaar"},{"@type":"HowToStep","text":"6.
- breng een kookpot water aan de kook en voeg er een blokje rundsbouillon aan toe."},{"@type":"HowToStep","text":"7.
- rol de balletjes, niet te dik maar ook geen soepballetjes"},{"@type":"HowToStep","text":"8.
- laat de balletjes +/- 10 min. in de kokende bouillon garen (niet roeren)"},{"@type":"HowToStep","text":"9.
- schep de balletjes uit de bouillon en doe ze in een diep bordDe tomaten saus"},{"@type":"HowToStep","text":"10.
- versnijd de ajuin, smelt de boter en stoof de ajuin tot die mooi glazig oogt"},{"@type":"HowToStep","text":"11.
- voeg de gepelde tomaten toe en hervul het blik met water (of bouillon)"},{"@type":"HowToStep","text":"12.
- giet het water (of de bouillon) in de pot"},{"@type":"HowToStep","text":"13.
- voeg het tomatenconcentraat toe"},{"@type":"HowToStep","text":"14.
- kruid met peper, zout, pili-pili en paprika, voeg de blaadjes laurier en de takjes tijm toe"},{"@type":"HowToStep","text":"15.
- roer alles rustig onder op een licht vuur"},{"@type":"HowToStep","text":"16.
- wanneer de saus wat begint te dikken voeg je de balletjes toe"},{"@type":"HowToStep","text":"17.
- roer zachtjes door"},{"@type":"HowToStep","text":"18.
- wanneer de saus niet dik genoeg is, kan je er een beetje maïzena express aan toevoegen"},{"@type":"HowToStep","text":"19.
- laat alles op een laag vuur pruttelen"}],"recipeYield":"4 "}