Ballekes in tomatensaus à la José

4
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verse balletjes:
  • 2
    - spreid het gehakt open in een platte schotel
  • 3
    - doe er 1 volledig ei in
  • 4
    - kruid naar smaak met peper en zout
  • 5
    - meng alles goed door elkaar
  • 6
    - breng een kookpot water aan de kook en voeg er een blokje rundsbouillon aan toe.
  • 7
    - rol de balletjes, niet te dik maar ook geen soepballetjes
  • 8
    - laat de balletjes +/- 10 min. in de kokende bouillon garen (niet roeren)
  • 9
    - schep de balletjes uit de bouillon en doe ze in een diep bordDe tomaten saus1
  • 0
    - versnijd de ajuin, smelt de boter en stoof de ajuin tot die mooi glazig oogt1
  • 1
    - voeg de gepelde tomaten toe en hervul het blik met water (of bouillon)1
  • 2
    - giet het water (of de bouillon) in de pot1
  • 3
    - voeg het tomatenconcentraat toe1
  • 4
    - kruid met peper, zout, pili-pili en paprika, voeg de blaadjes laurier en de takjes tijm toe1
  • 5
    - roer alles rustig onder op een licht vuur1
  • 6
    - wanneer de saus wat begint te dikken voeg je de balletjes toe1
  • 7
    - roer zachtjes door1
  • 8
    - wanneer de saus niet dik genoeg is, kan je er een beetje maïzena express aan toevoegen1
  • 9
    - laat alles op een laag vuur pruttelen

Ballekes in tomatensaus à la José is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ballekes in tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ballekes in tomatensaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
tomatensoep met ballekes
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
pasta met tomatensaus spek en ballekes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept