1 Snij de tomaten en olijven in stukjes. Spoel de citroen en rasp de schil. Pel ui een knoflook en snipper fijn.
2 Meng het gehakt met de tomaten, de olijven, het broodkruim, ui, knoflook en de zeste van de citroen, afkruiden met pezo.
3 Kook de eieren 10 minuten, pel ze.
4 Verwarm de oven voor op 180°.
5 Vet een langwerpige cakevorm in met solo vloeibaar en leg hierin de helft van het vlees, leg daar bovenop de 2 hardgekookte eieren en als laatste de rest van het vlees.
6 Zet het gehaktbrood 1 uur in de warme oven, controleer met een spies of het gehakt volledig gaar.
7 Snij het gehaktbrood in plakken en dien op met groenten naar keuze, gekookte aardappelen en een bruine vleessaus.
8 Lekker met fijne gestoofde sperzieboontjes, wortelen of witloof, of....