1 Sla het vlees met de vlakke kant van een koksmes wat platter zodat het wat groter wordt.
2 Snij het vervolgens over de hele lengte bijna helemaal doormidden, zodat je het kan openvouwen, maar wel dat beide lapjes nog aan mekaar vastzitten.
3 Leg op 1 helft een plakje kaas en een plakje ham, klap vervolgens dicht, druk het vlees goed aan.
4 Zorg er wel voor dat er geen kaas of ham uitsteekt.
5 Klop de eidooiers los met een snuifje zout, kruid voldoende bloem en paneermeel met pezo.
6 Haal het vlees één voor één door de bloem, dan door het eigeel en tenslotte door het paneermeel.
7 Verhit 2 el olie en 2 el solo in een pan en bak de gepaneerde varkensoesters op een matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
8 Leg het vlees op 4 warme borden, garneer met een partje citroen en een plukje peterselie.
9 Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool in bechamel- kaassaus.1
0 TIP: doe voldoende olie of solo in de braadpan, anders blijft het paneermeel aan de bodem kleven, en, de pan moet bij aanvang bakken goed heet zijn zodat het paneermeel direct aankorst, daarna het vuur lager zetten.