Stoofpotje van rund met gedroogde vruchten

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de uien en hak ze grof.
  • 2 Smelt 1 el solo in een pan en bak de uien goudbruin.
  • 3 Kruid het vlees met pezo en kerriepoeder, bestrooi met bloem.
  • 4 Verhit 2 el solo in een kookpot met dikke bodem en laat hierin het vlees aan alle zijde kleuren.
  • 5 Voeg de ui toe, laat goed doorwarmen, blussen met de bouillon.
  • 6 Als de bouillon begint te koken, vuur temperen en 80 à 90 minuten op een zacht vuur laten sudderen.
  • 7 Laat de rozijnen en de abrikozen zwellen in lauw water.
  • 8 Voeg na 80 à 90 minuten de rozijnen en de abrikozen toe aan het stoofpotje en laat nog +/- 20 minuten verder sudderen.
  • 9 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij verder in grote stukken, voeg ze toe aan het stoofpotje, laat verder sudderen tot de appelen zacht maar geen moes zijn.1
  • 0 Roer er nu de room onder en kruid af met pezo en eventueel nog wat kerriepoeder.1
  • 1 Dien op met basmatirijst.

Stoofpotje van rund met gedroogde vruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept