2 Smelt 1 el solo in een pan en bak de uien goudbruin.
3 Kruid het vlees met pezo en kerriepoeder, bestrooi met bloem.
4 Verhit 2 el solo in een kookpot met dikke bodem en laat hierin het vlees aan alle zijde kleuren.
5 Voeg de ui toe, laat goed doorwarmen, blussen met de bouillon.
6 Als de bouillon begint te koken, vuur temperen en 80 à 90 minuten op een zacht vuur laten sudderen.
7 Laat de rozijnen en de abrikozen zwellen in lauw water.
8 Voeg na 80 à 90 minuten de rozijnen en de abrikozen toe aan het stoofpotje en laat nog +/- 20 minuten verder sudderen.
9 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij verder in grote stukken, voeg ze toe aan het stoofpotje, laat verder sudderen tot de appelen zacht maar geen moes zijn.1
0 Roer er nu de room onder en kruid af met pezo en eventueel nog wat kerriepoeder.1
1 Dien op met basmatirijst.
Stoofpotje van rund met gedroogde vruchten is een recept van Solo Open Kitchen